SOMMARCIRKEL 2021 – Återvändsgränder: marxistisk kritik av samtida politiska strömningar


Till 2021 års sommarcirkel har Arbetarbildning satt samman ett kompendium med kritik av ett antal samtida politiska strömningar. De idéer som kritiseras i kompediet har det gemensamt att de ofta omhuldas av personer som ser att något är fel med världen så som den ser ut idag, och på något sätt vill göra den bättre. Dessa personer har rätt i att något är fel: Det finns ett grundläggande problem som leder till mer misär än vad som går att mäta hos det stora flertalet människor, och hotar att driva hela vår värld till ekologisk kollaps. Men framför allt har dessa personer rätt i att vi inte kan stå handfallna inför detta problem. Vi kan förändra världen till det bättre. Med årets sommarcirkelkompendium hoppas vi kunna belysa vilka vägar som är återvändsgränder och vilka som på riktigt kan leda till en bättre värld.

Mer information om texterna hittar ni i Arbetarbildnings förord i själva kompendiet, som finns här på hemsidan under fliken studier.

 

Sommarcirkeln inleds torsdag den 1 juli. Den första texten läses innan denna första träff: Blandade författare – Brottstycken om välgörenhet (s. 6-15).

På första träffen säljs kompendierna på plats. Innan dess finns kompendiet som sagt här på hemsidan under fliken studier. Bilden här ovan är också en direktlänk till kompendiet.

 

Välkommen!