För ett revolutionärt första maj i Stockholm


1maj_1

Likt förra året demonstrerade Arbetarbildning på Första maj i vänsterns tåg. Till detta år bildades ett huvudblock under parollen ”För ett revolutionärt första maj”. Där slöt även kamrater från Oktoberrörelsen upp. Inom huvudblocket bildades två självständiga underblock där egna fanor och banderoller bars med stolthet. Närmare 30 personer samlades i Arbetarbildnings underblock detta år. Vi delade även ut flygblad till förbipasserande där Arbetarbildnings paroll för dagen ”Gör upp med reformismen – Bygg den revolutionära dubbelmakten” förklarades mer ingående.

1maj_3

Vi tågade sedan från Medborgarplatsen till ljudet av taktfasta slagord och med röda fanor vajandes i vinden. Väl framme vid Blaiseholmstorget samlades hela huvudblocket för ett antal korta peppande tal. Talare från både Arbetarbildning och Oktoberrörelsen gick in på vikten av att arrangera ett revolutionärt första maj och att långsiktigt bygga en revolutionär rörelse. Samlingen avslutades sedan genom att traditionsenligt sjunga Internationalen.

1maj_2

1maj_5

Därefter gick vi tillsammans till en park på söder, där även kamrater som under dagen varit på andra ställen anslöt, för att njuta av vädret och det goda sällskapet till tonerna av revolutionär kampmusik. Något senare på dagen begav vi oss till en krog som vi abonnerat för kvällen. Där fortsatte festligheterna och vi sjöng gemensamt revolutionära kampsånger från världens alla hörn. Firandet pågick ända in på småtimmarna med stämningen på topp.

1maj_4

1maj_6

Vi från Arbetarbildning vill skicka våra varma hälsningar till alla kamrater och sympatisörer som hjälpte oss att göra första maj så framgångsrikt som det blev. Vi vill även rikta våra kamratligaste solidaritetshälsningar till revolutionärer världen över som på första maj trotsade och motarbetade den brutala polisrepressionen. Er kamp är vår kamp!

Gör upp med reformismen – Bygg den revolutionära dubbelmakten!

Leve kommunismen!