Rapport om Röd Lördag


 

Under det gångna året har Arbetarbildning genomför ett antal filmvisningar/pubcafékvällar som vi kallar ”Röd Lördag”. Kvällarna har bestått av att vi har sett en dokumentär efter en kort presentation. Efter dokumentären har vi hållit i ett pubcafé fyllt av politiska diskussioner och möjlighet till intag av mat och dryck.

RLcens-17

Dokumentärerna som visats hittills är dessa:

The Legacy of the Black Panther Party från 2008. Dokumentären beskriver partiets uppgång, fall och arv.

Om våld (Concerning Violence). Om våld bygger på Frantz Fanons bok Jordens fördömda (1961) och är uppdelad i nio kapitel. Filmen skildrar avgörande ögonblick i Tredje världens frigörelsekamp.

Från socialism till ökad jämlikhet, en av 70-talets mest uppmärksammade dokumentärer som skildrar Socialdemokratiska Arbetarpartiets framväxt i Sverige.
The Real Battle of Cable Street, som handlar om den antifascistiska massmobiliseringen mot fascisten Oswald Mosley och hans följe i London 1936.

Thomas Sankara – the Upright Man om mannen som kallats Afrikas Che Guevara.

Che: Argentinaren (2008), den första av en spelfilm i två delar om den revolutionära kommunisten Ernesto ”Che” Guevara.

Slaget om Alger (1966), som handlar om självständighetskampen som FLN (Nationella befrielsefronten) förde mot kolonialmakten Frankrike.

Om du/ni är intresserade att delta på framtida Röd Lördag evenemang så är det bara att bli vän med oss på facebook eller maila våran mail på arbetarbildning@gmail.com .

Om ni har förslag på passande dokumentärer så är det mycket välkommet att tipsa om dessa i facebook chatten eller via mail.

Hoppas vi ses!

Kamratliga hälsningar.

Arbetarbildning